Uw kostbaarheden zijn goud waard!

Goud en zilver zijn kostbare edelmetalen. Het kan daarom interessant zijn om je gouden sieraden, munten en zilver te verkopen.

Gratis taxatie
Zonder een afspraak te maken kun je bij ons je goud of zilver laten taxeren. Dit doen wij geheel gratis. Wacht niet langer en kom bij ons langs voor een vrijblijvende taxatie of gesprek.

Welk goud en zilver kunt u bij ons verkopen?

Goud en zilverbaren

Wij kopen goud of zilver baren in van verschillende gewichten in en verschillende merken. Denk bijvoorbeeld aan de bekende merken zoals Umicore, Credit Suisse en Heraeus.

Sieraden

Wij kopen gouden of zilveren sieraden in. Vaak hebben mensen sieraden in bezit die niet meer gedragen worden. Deze kunnen nog veel waard zijn!

Dentalgoud

Wij kopen zowel gouden tanden als kiezen in. De waarde van gouden tanden, kiezen of kronen is hoog. Zo hoog dat het zeker de moeite waard is om deze is te laten taxeren.

Munten

Wij kopen gouden munten in van verschillende gewichten en merken. Denk bijvoorbeeld aan de bekende merken zoals Maple Leaf en Krugerrand.

Gouden horloge’s

Heeft u een oud gouden horloge uit bijvoorbeeld een erfenis? Vaak is de verkoopwaarde van zo’n horloge bijna niks, maar de waarde van het goud kan nog best hoog zijn.

Sloopgoud

Heeft u een oud gouden horloge uit bijvoorbeeld een erfenis? Vaak is de verkoopwaarde van zo’n horloge bijna niks, maar de waarde van het goud kan nog best hoog zijn.

Hoe verloopt een taxatie?

Tijdens de taxatie in onze winkel word van elk voorwerp eerst bepaald hoeveel karaat het is. Dat wil zeggen hoeveel procent puur goud het bevat. Vervolgens zullen wij het wegen en wordt op basis van de actuele goudprijs het bedrag berekend dat wij u kunnen bieden voor uw goud.

Wat betekend karaat?

Goud in pure vorm is te zacht om te gebruiken voor bijvoorbeeld gouden sieraden. Het buigt snel en gaat ook snel kapot. Hierdoor wordt goud altijd vermengd met andere metalen zoals zilver, koper of nikkel. Bij dit mengen kan voor verschillende percentages puur goud worden gekozen. Karaat staat voor niets anders dan het percentage puur goud dat een bepaald voorwerp bevat.

Welke karaten zijn gangbaar?

In Nederland zijn de meest gangbare karaten 14 en 18 karaat. Als een sieraad 14 karaat is, betekent dit dat het voor 58,5% uit puur goud bestaat. De rest van het sieraad is van andere metalen gemaakt. 14 karaats sieraden kunt u herkennen aan een klein stempeltje in het goud met een cijfer 585.
18 procent is 75% puur goud. Bij 18 karaat gouden sieraden zit een klein stempeltje met het cijfer 750.
Het is bij het verkopen van goud altijd goed als u zelf al weet hoeveel karaat uw sieraad is zodat u niet voor verassingen komt te staan bij de verkoop hiervan.