Wat te doen

In de omgeving

Er is veel te doen in de omgeving van onze B&B. Hier hebben wij een paar uitjes opgesomd. Maar je kunt ons natuurlijk altijd even vragen om nog meer tips!

Hoorn – 15km

Hoorn moet je echt een keer zien, horen, proeven en voelen! Het verleden van de machtige Verenigde Oost-Indische Compagnie, die in de 17e en 18e eeuw met zijn prachtige schepen handelsbetrekkingen onderhield met Aziatische landen, kom je nog overal tegen. Dat geeft de stad zijn bijzondere sfeer.
De leukste manier om de stad te leren kennen is door middel van een standwandeling. Deze kun je bestellen via de website van de VVV. In anderhalf uur tijd wandel je zo langs de mooiste plekjes.

Alkmaar – 20km

Alkmaar staat bekend als dé kaasstad van Nederland en is zeker de moeite waard om te bezichtigen. Alkmaar heeft een prachtig oud centrum vol monumenten, bijzondere winkels en fijne terrasjes. Het makkelijkst ontdek je de geheimen van Alkmaar te voet. Volg met of zonder gids een van de wandelroutes door de oude binnenstad en laat je verassen.
Ook een aanrader; Verken Almaar te water vanuit een rondvaartboot.

Bergen aan zee – 26km

Op 30 kilometer afstand van Hoogwoud vind je de kustlijn van Bergen. Het centrum van Bergen staat bekend om haar leuke boetiekjes, cafe’s en vele restaurants.
Ga je voor een actieve dag op het stand? Je kunt er zwemmen, kitesurfen of zeilen. Heb je meer zin om te relaxen? Huur dan een windscherm, standstoel of ligbed bij een van de verhuurbedrijven.

Schagen – 16km

Een sfeervolle stad met een dorps karakter waar van alles te doen is. Wandel door de oude straatjes en geniet van al het moois dat hier door de eeuwen is opgebouwd. Heb je maar een paar uurtjes? Neem dan de stadswandeling mee, je komt dan in anderhalf uur tijd langs de mooiste plekjes van de stad. Je zult er zeker van genieten!

Wieringen (voormalig eiland) – 27km

Het is heerlijk fietsen op Wieringen. Kleine weggetjes door het landschap, Zeelucht en gezellige dorpjes. Volg de Wiringherlant route of de Vikingroute en ontdek het eiland. Bezoek de visafslag of doe een rondvaart op de Waddenzee

Den Helder – 37km

Den Helder is een marinestad. De marine is hier nog altijd gevestigd. Vanuit Den Helder vertrekken de ferry’s naar Texel voor bijvoorbeeld een dagtocht. De overtocht duurt 20 minuten. Fort Kijkduin met Noordzee aquarium. Musea o.a.: Het Lifeboot-museum en het Käthe Kruse Speelgoed en Poppenmuseum